Nieuws

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#12) link field is deprecated for versions v3.3 and higher
Type: OAuthException
Code: 12
Please refer to our Error Message Reference.


Ilse Rotteveel in actie tijdens NK Eventing 

Dit weekend werd op Recreatiepark Vlietland het NK Eventing voor de klasse L, M en Z , het regio-kampioenschap klasse B t/m Z en het Equipe-kampioenschap klasse L verreden. Van onze vereniging startte Ilse Rotteveel met haar paard Dunya in de klasse L voor het NK en als 1 van de combinaties van het Equipe van ZH.

Vrijdag werd begonnen met de dressuur, zowel Ilse als de andere leden van het equipe reden een keurige dressuurproef. Zaterdag werd er gesprongen en gecrosst. Het springparcours bevatte voor een aantal combinaties toch nog een aantal lastige hindernissen maar niet voor Ilse en Dunya die het parcours foutloos wisten te overwinnen.

De cross werd door velen als pittig ervaren. De Bullfence, de trakehner gevolgd door een smalletje, de picknick tafel en vooral de smalle binnendoor of buitenom (keuze sprong, snelste route, moeilijkste sprong) werd door velen als erg moeilijk ervaren en vonden hier ook hun Waterloo. Ilse en Dunya waren in een hele goede vorm en namen alle hindernissen met de kortste route en foutloos. Van het Equipe hadden nog 4 leden de finish gehaald.

Het equipe van Zuid-Holland wist hiermee de overwinning te behalen. Ilse en Dunya behaalden individueel een schitterende 8e plaats op het NK en werden zelfs 1e van Zuid Holland.

Ilse, namens de vereniging, gefeliciteerd met deze prestatie. Wat een top resultaten!

19420423_1924737661081630_3378257985419783812_n 19424238_1924736857748377_3525666236218945670_n


Zaterdag 10 december 2016: Clinic Gijsbert Lagerberg
Gijsbert Lagerberg is Lichte Tour ruiter en komt op zaterdag 10 december een clinic geven! De clinic is geschikt voor iedereen van B t/m Z niveau en zal worden gegeven op de locatie van Mange Hoogenboom Ruitersport. Op de onderstaande flyer staat meer informatie. Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in! Stuur een mail naar sandraloosvklink@gmail.com.

gijsbert-lagerberg


26 & 27 november 2016: KNHS wedstrijd
Zaterdag 26 en zondag 27 november 2016 organiseert De Weteringruiters weer een indoor dressuurwedstrijd op manege Hoogenboom Ruitersport. Inschrijven kan digitaal via de website van de KNHS of een mail te sturen met het inschrijfformulier. Op zaterdagavond zal de Z1 en Z2  gereden worden, op zondag BB tot en met M.


16 april 2016: Cavaletti training

De cavaletti training die op zaterdag 16 april 2016 werd georganiseerd door De Weteringruiters was een groot succes. Verschillende combinaties hebben veel opgestoken over de manier van rijden over de balkjes heen. Onder andere hoe de balkjes gebruikt worden voor meer ruggebruik, ontspanning en het verbeteren van de aanleuning kwamen aan bod tijdens deze training gegeven door Jonika Zwetsloot. Het rijden met cavaletti is een fijne afwisseling voor paard en ruiter op elk niveau.

Wij kijken als vereniging terug op een succesvolle dag met veel tips voor de ruiters die deelnamen aan deze training!

image1


12 februari 2016: Workshop Hartslagmeting

Vrijdagavond 12 februari 2016 organiseerde LR. & PC. De Weteringruiters een workshop Hartslagmeting. Tijdens deze avond vertelde Floor Siemons van Equinovum wat het nut is van trainen met een hartslagmeter. Ook vertelde zei over de spieropbouw, het voorkomen van verzuring van de spieren en het hut van voldoende rust. Na de theorie werd deze in praktijk gedemonstreerd door Jonika Zwetsloot en haar paard Evita. Zowel ruiter als paard kregen een hartslagmeter om, op deze manier werden de verschillen duidelijk in hartslag tussen inspanning en ontspanning.

Meten is weten en het was een hele leerzame avond! Bedankt Floor!

12715871_1717741608447904_6259362753821589544_o 12744556_958203300932643_1959356754896247310_n


30 en 31-01-2016: KNHS wedstrijd
Zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016 organiseert De Weteringruiters weer een indoor dressuurwedstrijd op manege Hoogenboom Ruitersport. Inschrijven kan via de website van de KNHS of een mail te sturen met het inschrijfformulier. Op zaterdagavond zal de Z1 en Z2  gereden worden, op zondag B tot en met M.

Denise en Storm


12-07-2015: Jaarlijkse BBQ 22 augustus 2015

22 augustus 2015 organiseert de vereniging weer de jaarlijkse BBQ voor de leden. Uiteraard is aanhang ook welkom. De kosten voor de BBQ zijn €12,50 per persoon. Dit bedrag kan betaald worden tijdens de BBQ zelf. Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom op het voorterrein van de familie Van der Ploeg. Graag voor 14 augustus 2015 per mail laten weten als je ook komt.

De vereniging hoopt op een leuke en gezellige avond, tot dan!


01-07-2015: Nieuwe website

Tijdens de vergadering in november 2014 kwam de website aan bod. Het was verschillende leden opgevallen dat de website niet meer onderhouden werd en dat het misschien wel eens tijd werd voor een vernieuwde website. De Facebook pagina van de vereniging heeft grote stappen gemaakt het afgelopen jaar, maar daardoor werd de website een beetje vergeten. Met dit plan in ons achterhoofd, werd de vergadering gesloten. Een aantal weken later werd de vereniging benaderd door één van de leden om de website aan te passen.

Mijn naam is Denise Zalm en ik ben sinds een aantal jaar lid van de vereniging. Sinds 4 jaar heb ik een eigen Haflinger: Storm. Naast mijn grote hobby paardrijden, studeer ik aan de Haagse Hogeschool. Ik studeer Communicatie en zit in het eerste jaar. Tot nu toe heb ik alle vakken gehaald. Naast de theorie moest ik ook een kleine stage lopen dit jaar. Ik heb daarom aangeboden om de website van de vereniging in een nieuwe jasje te steken. De vereniging heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt en ik kan jullie nu vertellen: het resultaat is nu online!

Vanaf nu is de website www.deweteringruiters.com beschikbaar met vernieuwde teksten, recente foto’s, een geüpdatete agenda en de allerlaatste nieuwtjes van de vereniging.27-03-2015: Ilse Rotteveel met Dunya naar KNHS Finale Rijstijlcompetitie Springen

Per toeval kwam Ilse Rotteveel er afgelopen woensdag achter dat zij was geselecteerd voor de finale van de KNHS Rijstijlcompetitie. Door een wijziging in de startlijst ontving zij een mail, waardoor zij erachter kwam dat zij op de startlijst stond.

Vandaag werden zij in Ermelo verwacht. De eerste ronde ging heIlse rijdstijlfinaleel goed en kwamen zij foutloos door. Hierdoor mochten Ilse en Dunya ook de barrage starten. Helaas eindigde de barrage met een val. Erg jammer, want het duo ging zo goed tot de een na laatste hindernis. Gelukkig hebben Ilse en Dunya beide niks overgehouden aan de val, behalve dat zij een hele gave ervaring rijker zijn!

 15-12-2014: Clinic Jeroen Heijmans

Maandagavond 15 december zijn de leden van de vereniging op bezoek geweest bij de stal van Jeroen Heijmans. Jeroen is al jaren lid van onze vereniging, sponsor en een fanatieke springruiter. Hij traint veel jonge paarden, maar ook paarden met problemen zijn voor Jeroen geen probleem. Tijdens de clinic die hij speciaal voor onze vereniging organiseerde, heeft hij verschillende paarden aan het werk gezet.

Het eerste paard ging hij longeren. Hoe doe je dat precies en wat houdt longeren precies in? Op deze vragen ging hij dieper in. Vervolgens ging Kim, stalmedewerkster, op een 3-jarige paard. Dit paard wordt op dit moment ingereden en moest dus nog veel leren. Het derde paard, waar Jeroen zelf weer op ging, is een toekomstige topper. Hij heeft mooie bewegingen, is soepel in zijn leef en vloog met gemak over de hindernissen. Als laatste paard kwam er een paard van een klant in de bak. Tijdens het losrijden was duidelijk te zien dat het paard erg stijf was, maar op het moment dat het paard over de hindernissen vloog was daar niks meer van te merken. Met gemak werd de hindernis van 1.30 meter gesprongen!

Jeroen wilde deze avond laten zien dat elk paard anders is. Het ene paard is veel eerder klaar om er een zadel op te doen dan het andere paard. Daarnaast vertelde hij ons dat de basis voor elk paard goed moet zijn, zonder goede basis kan je geen hoge verwachtingen hebben van je paard.

Om de avond af te sluiten werd er nog een drankje gedaan in de kantine bij Jeroen. Ook werd hier afscheid genomen van onze secretaresse Jenny, die ons na heel veel jaren trouwe hulp nu gaat verlaten om zich op andere dingen te kunnen richten. Jenny, nogmaals bedankt voor alle jaren die jij je hebt ingezet voor de verenging!

Jeroen uiteraard bedankt voor de gastvrijheid deze avond. Veel leden zijn naar huis gekeerd met nieuwe kennis en hebben genoeg informatie gehad om weer vol goede moed verder te gaan trainen met hun eigen paard!

Jeroen Heijmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>