Wie zijn wij?

Op de boerderij van B. Vergunst in Nieuwe-Wetering is het in 1972, al ruim 40 jaar geleden, begonnen. Sinds die tijd hebben er veel ontwikkelingen en veranderingen plaats gevonden.

Het is begonnen met kinderen uit de omgeving die graag wilden leren paardrijden. Uiteraard wilden zij ook wedstrijden gaan rijden, hierdoor werd de ponyclub in 1972 opgericht. Met de bordeauxrode truien aan, wist ieder andere ruiter dat wij van De Weteringruiters waren. Vroeger ging je met een volgeladen vrachtwagen met de paarden naar de wedstrijd, waar alle teams uit de regio naar toe kwamen. Iedereen in zijn eigen verenigingskleuren, waardoor iedereen wist bij welke vereniging en welk team iemand hoorde. Op zo’n wedstrijddag bleef je de hele dag aanwezig, zodat je aan het eind van de dag met je hele team, tijdens de prijsuitreiking , mee kon rijden in de parade. Iedere club droeg dan zijn eigen verenigingskleur en vaandel. Dit teamverband is nog steeds het uitgangspunt van de vereniging: een plek waarbij ieder met dezelfde hobby bij elkaar komt om plezier te hebben met zijn of haar paard!

De kleine ruitertjes werden groot en dus werd het tijd voor een groter paard. Daarom werd in 1974 ook een paardenvereniging opgericht. Daarnaast meldden steeds meer ruiters met hun paarden zich bij de boerderij, omdat zij ook de behoefte hadden zich aan te sluiten bij onze vereniging. In deze tijd werd ook de binnen manege gebouwd, hierdoor steeg het aantal leden tot een hoogtepunt.

In de jaren’80 zijn de vereniging en de manege hun eigen weg gegaan. De manege is nu bekend als Hoogenboom Ruitersport. De vereniging is nog steeds bekend onder de naam De Weteringruiters. De vereniging maakt wel nog steeds gebruik van de accommodatie van Hoogenboom Ruitersport. In eerste instantie om lessen te kunnen rijden en om de wedstrijden te kunnen organiseren. Tegenwoordig gebruikt de vereniging de accommodatie alleen nog om de wedstrijden te organiseren.

De vereniging vindt het teamverband en het echte verenigingsgevoel nog altijd erg belangrijk. Behalve wedstrijden organiseert de vereniging ook een jaarlijkse BBQ voor de leden. Ook gaan de leden, al dan niet gezamenlijk, fietsen met de Rabo fietsdag en organiseert de vereniging zo nu en dan ook een leerzame clinic. Dat is dan ook de reden waarom onze leden bij de vereniging zijn aangesloten: gezellige dingen doen met mensen met dezelfde passie!

Mocht je interesse hebben en lid willen worden van de vereniging, ga dan snel naar de pagina ‘Lidmaatschap’.

Bordeaux rode truien manege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>